Waarom zou je bergen verzetten, als je er ook overheen kan!

Sinds de zomer van 2018 wonen wij in de Alpen. Vanuit Neukirchen am Großvenediger kunnen we wandelen en mountainbiken in natuurgebied Hohe Tauern, skiën in de Wildkogel- en Zillertal Arena en ontdekken we nog dagelijks spectaculaire activiteiten en heerlijke Almhutten. Wij hebben al deze ervaringen op een rijtje gezet op deze site en willen deze passie graag met anderen delen.

Als kinderen van het vlakke land waren wij van jongs af aan al geobsedeerd door de bergen. Mignon kwam als kind met haar ouders en broer ieder weekend in Sauerland, maar zij kwam ook al regelmatig in de Alpen. Zwemmen in de meren en leren snowboarden in de sneeuw. Lennart ging heel jong al met zijn ouders en zus naar de Franse Alpen, maar was echt om vanaf het moment dat hij met zijn vader ging skiën in Wald im Pinzgau. Vanaf zijn 16e ging hij als reisleider en skileraar de Alpen door: Duitsland, Frankrijk, Italië en uiteraard Oostenrijk.

Deze passie leidde ons beiden in 2002 naar hotel Edelweißshaus in Königsleiten. Een seizoen in de sneeuw zou leiden tot een leven samen. Nadat in 2006 Viggo werd geboren en in 2008 Mikai, maakten wij door de jaren heen nog vele reizen door de Alpen. Skiën in Königsleiten, Les Menuirs en Val Gardena, raften in de Hautes-Alpes, parasailen in Gerlos en surfen op het Idro Meer – overal in de bergen wisten wij ons te vermaken. Het mooiste vonden wij nog om er via de meest onmogelijke bergpassen te komen!

We hebben sinds de zomer van 2020 ook ons eigen huis in Neukirchen am Großvenediger en na een lange verbouwing kunnen we vanaf de zomer van 2021 ook gasten ontvangen in onze twee appartementen. Manggeihütte Top 1 en 2 zijn vierpersoonsappartementen en van alle gemakken voorzien. We kunnen niet wachten om jullie als onze gasten te ontvangen.

Almliebe is meer dan het huren van een chalet in Oostenrijk. Het zijn Lennart, Mignon en Zo(nen) die hun gasten de vakantie van hun leven willen bieden!

Contact opnemen